Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Tartalomjegyzék

"D" típusú vízum az első tartózkodási engedély megszerzéséhez

 

 

Azon harmadik országbeli állampolgároknak, akik Magyarország valamelyik konzulátusán nyújtották be kérelmüket, valamint D típusú vízummal rendelkeznek, az alábbiakat szükséges tenniük.

 

1.Konzulátuson keresztül történő kérelmezés

2.Beutazás Magyarországra a D típusú vízummal

 

Kérjük, hogy elektronikus úton ne terjesszen elő kérelmet, mivel azt már megtette a konzulátuson keresztül.

 

3.Az elkészült tartózkodási engedélyt az OKTATÁSI INTÉZMÉNYNÉL tudja átvenni. Az ügyfélszolgálatunkon nem tudjuk átadni a tartózkodási engedélyt, kérjük ezért ott ne jelenjen meg!

4.Szálláshely-igazolását elektronikusan küldjük meg.

5.Ha a szálláshelye a tartózkodási engedély kérelmezése óta megváltozott, akkor be kell jelentenie az új szálláshelyét az EnterHungary rendszeren keresztül (lásd: szálláshelyváltozás bejelentés)

 

Fontos:

Kérjük, szálláshelyváltozás bejelentés miatt ne látogassa meg az ügyfélszolgálatot. A szálláshely-igazolást elektronikus úton fogjuk önnek kiküldeni. 

 vízum D új kép honlapra

 

Utoljára frissítve:

Belügyi alapok
 • Belügyi alapok

   

  Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság által az Európai Unió Belügyi Alapok társfinanszírozásával megvalósított projektekről bővebben itt olvashat.

   

  logo mmia pici

   

   

Hirdetmények

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a 2005. november 1-jét követően indult eljárásokban hatósági döntéseit a jogszabályban meghatározott esetekben hirdetményi úton honlapján is közzéteszi. Amennyiben a lenti keresőbe beírt adatokkal nincs találat, kérem, kattintson a HIRDETMENY linkre és ismételje meg a keresést a megjelenő felületen.

HIRDETMENY

OIF logó nagyonnagyonkicsi

 

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

OK